Блог

➡️ ➡️ ➡️ 5-те най-важни причини, поради които СЕМЕЙНИТЕ разходки с ВЕЛОСИПЕД трябва да са приоритет!

Има толкова много дейности, които семействата трябва да включат в списъка си с неща, които да правят заедно. Семейните излети дават възможност на цялото семейство да участва и да се ангажира, както и всеки да се чувства изслушан и насърчен. Има много чудесни дейности, от които можете да избирате.

Ето и нашите най-важни причини:

➡️ Добра физическа форма
➡️ Умствено здраве
➡️ Емоционални връзки и сплотяване на семейството
➡️ Открита комуникация
➡️ Време сред природата

ДОБРА ФИЗИЧЕСКА ФОРМА

Физическата активност на семейството не само насърчава възрастните да поддържат добра форма, но те са и начин децата да научат как да се наслаждават на процеса.

Децата научават повече житейски и социални умения у дома и в много ранна възраст, отколкото в училище. Ето защо е толкова важно тези умения да се запечатват, докато се развиват. Започвайки с колела за балансиране, тренировъчни колела или триколки, карането на колело от детето е чудесно начало за развиване на здравословен навик.

Възрастните се нуждаят от около 150 минути умерена аеробна активност всяка седмица, за да останат здрави. Това означава 30 минути на ден в продължение на пет дни или по-малко в продължение на седем дни. Това упражнение ще помогне на тялото ви да отдели токсините чрез потта, ще подпомогне здравословното кръвно налягане и ще натовари долната част на мускулите на тялото и краката – което би помогнало храносмилането.

Карането на велосипед от децата и продължителното въртене на педали има много положителни ефекти върху физическата им форма. Това ги изтощава и гарантира, че ВИЕ ще се наспите чудесно през нощта! Освен това ще им даде същите положителни резултати, които дава на вас, както и ще създаде навика да бъдат физически активни и това да е забавно.

УМСТВЕНО ЗДРАВЕ

Излизането навън има положителен ефект върху умственото ви здраве. Това важи и за физическите упражнения. Разходката с велосипед е чудесен начин да съчетаете и двете, за да прочистите главата си и да се отпуснете. Когато последното не е приоритет, то тревожността, депресията и обикновено проблемите с храносмилането се увеличават. Когато организмът е подложен на стрес, той не работи правилно.

Като си осигурявате време за дейности, които едновременно поддържат добра физическа форма и подпомагат психическото ви състояние, можете да намалите шансовете или нивата на тревожност и/или депресия. Карането на велосипед няма да ги излекува, но може да ви помогне да намерите положителен отговор в полза на намаляването им.

Възрастните понякога забравят, че децата могат да изпитват стрес, тревожност и депресия. Понякога забравяме какво е било да си дете. Предоставянето на положителен отдушник на децата ще им помогне да намалят стреса.

ЕМОЦИОНАЛНИ ВРЪЗКИ И СПЛОТЯВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Семейните разходки с велосипед са чудесни и за обикновено сдобряване. Разкажете за деня си и за приключенията, които сте имали. Направете така, че това да не е само каране на колело. Направете го за сближаване и споделяне един с друг. Участието на децата в усвояването на нови умения също може да помогне за укрепване на емоционалните връзки в семейството. Понякога децата имат различна гледна точка и тази гледна точка може да е по-удивителна и по-прекрасна от общоприетата мисъл. Това обаче ще разберете едва когато ги попитате.

Нека разходката с велосипед бъде приключение. Понякога ежедневният маршрут трябва да се промени. Понякога пътуването може да бъде неочаквана изненада към ново място. Винаги е чудесно да поддържате нещата нови и вълнуващи с децата, така че се уверете, че времето, което прекарвате заедно на велосипеда, не се превръща в ежедневие или не започва да се усеща като задължение. Упражненията могат да бъдат и да останат забавни, ако им позволите.

ОТКРИТА КОМУНИКАЦИЯ

Част от упражненията и умственото здраве е сближаването. Разходката с велосипед, за да се упражнявате и да прочистите главите си, дава възможност на вас и на семейството ви да се отворите един към друг и да споделите как се чувствате. Хубавата част от разходките с велосипед за деца, когато имат нужда да говорят, е, че не можете да ги гледате в очите. Това е по-малко плашещо за тях и им позволява да се чувстват по-комфортно, когато говорят за неудобни неща. Това е един вид безопасно място за общуване. Запазете го такова. Ако помогнете на децата да се научат да общуват по здравословен начин още в ранна възраст, това ще им послужи в дългосрочен план.

Поддържането на активността на детето и участието му във формирането на умения заедно, ще му създаде чувството за принадлежност. Трябва да му бъде позволено да взема важни решения и да променя посоката си на развитие, което е решаващо в изграждането на увереност и способността му за преценка. Това пък ще му помогне да разбере, че мнението му има значение и че вие ги слушате. Отличната комуникация започва със слушане.

ВРЕМЕ СРЕД ПРИРОДАТА

Времето навън сред природата има толкова много положителни значения, така че отделете време и положете усилие, за да излезете навън. Зелени пътища, железопътни линии, пътища и паркове – всички те имат пътеки, предназначени за физическа активност на открито, включително колоездене. Изследванията показват, че времето навън намалява стреса, тревожността и депресията както и увеличава усвояването на витамин D – основен за здравето витамин.

Грабнете велосипедите и карайте със семейството си навън. Град, предградие или село – за всеки има време и място да кара колело. Намерете своето пространство и се насладете на смеха и семейното общуване, прекарано на седлата. С толкова много положителни качества колоезденето е чудесен начин да имате качествено време със семейството си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *